Geen categorie

Permeo

Woeps!
Ik rolde weer eens in een testgroep.
Toen het testen in oktober vorig jaar begon, had ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor! Ik zat nog midden in het afronden van een deken project, die ik eigenlijk al veel te lang voor me uit had geschoven… Maar hij riep zo erg hard om mee te doen en het testen duurt (normaal gezien) meestal maar een weekje of twee.

Het was weer voor mijn dochter, want het was een jurkenpatroon. En een shirt optie, maar wel duidelijk voor meisjes. Vind ik persoonlijk. Ik zou hem voor mijn zoon niet snel maken in elk geval.
Maar dat is helemaal niet erg. Ik bedoel ze heeft toch een nieuwe set kleding nodig, want ze groeit als kool en nieuwe patronen in de kast is altijd leuk om te hebben. Zo kan je afwisselen. En heeft ze niet 10 keer het zelfde patroon jurkje

Ik zeg ook even heel duidelijk dat normaal het testen niet zolang duurt en zoals je hebt kunnen lezen begon het testen al in oktober. Het was ook de bedoeling dat hij in november uit zou komen.
Alleen liepen we tegen wat problemen aan en moest er opnieuw naar het patroon worden gekeken en hertekend in bijna alle maten en dat vroeg om een nieuwe testers ronde, omdat er te veel aan veranderd moest worden.

Dus werd het testen uitgesteld. Tot januari.

De eerste drie opties zijn van startfase 1. En helaas in januari zijn ze allemaal alweer aan de korte kant geworden en ik vrees dat ze het einde van de winter niet gaan halen. Ze groeit echt als kool momenteel.

Voor de eerste versie van de jurk deed ik een greep in mijn reststoffen bak. En haalde daar deze stof uit. Hoeveel kan je uit twee meter halen? Nou… een jurk voor mama. Een rok voor de kleine meid en dan ook nog een jurk voor de kleine meid… Hoewel dat heel erg puzzelen was, lukte het toch. Er is nog een mini beetje over, dus misschien krijgt pop ook nog wel een shirtje of rokje van deze stof. Maar ook dat zal erg puzzelen worden. De jurk staat haar erg mooi.
Het valt hier een beetje wijdt bij haar borst, maar dit is een latere versie aangepast.

Voor de oplettende lezer: ja dat is een Beatum broek. Natuurlijk moest zij een ook beatum krijgen, in haar eigen stijl. Maar die broek moest wel een shirt hebben… En hij moest ook matchen op de mooie vlinderrok… En dat doet dit shirt gelukkig erg mooi. Een mooi simpel shirt, met een fel contrast. Zoals je hier zit is de halslijn goed.

Deze paarden jurk was bedoelt als een semi-finale jurk in oktober. Natuurlijk moest ze ook een paarden jurk krijgen. Ze is dol op paarden. Ze is dan ook super blij met de jurk. Mama ook. Hij is erg mooi geworden. En hij staat haar ook erg mooi.
Ik heb er door de stof voor gekozen om er geen zakken om te zetten. Iets wat madam me niet heel erg in dank afneemt… maar ja de paarden maakt alles weer goed.

De Permeo is uitstekend geschikt om paneelstof mee te verwerken. Hij loopt niet erg breed uit, wat zeker een bijkomstig voordeel is voor de grotere maten en de breedte van paneelstoffen.

En dan in januari begonnen we weer met verder testen. Je merkte direct al verschil met oktober hoor. Het viel allemaal al veel beter.
Gezien dochterlief een redelijke groeispurt heeft, besloot ik de jurk nog een maat te verlengen. Zodat deze kledingstukken hopelijk wel de rest van de winter door gaan.
Ik ging als eerste voor een shirt, gezien de meesten wel te klein worden. Ik had een lap stof die voor mij was bedoeld. Maar ik heb hem voor mijn dochter opgeofferd en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Hij staat haar schitterend!
Ze lijkt opeens stukken ouder als ze dit shirt draagt. Voor haar zat hij direct goed. Geen aanpassingen nodig.

Gezien er wat weinig in haar maat was gemaakt, en zeker niet alles was meegenomen in het testen, maakte ik in een vrij vroege stadium nog een jurk. Specifiek voor het testen. Want hoewel ze in eerste instantie de stof geweldig vond, vond ze de jurk zelf maar niets en weigerde om hem ook maar te passen. Uiteindelijk wel geluk om te laten zien hoe de jurk valt… Maar het kostte wat overhalen.

En toen kwam het einde in zicht van deze lange testronde. Waarbij je de laatste veranderingen ook nog even moet testen. Dus dat deden we met liefde nog eventjes.
Eén werd twee trouwens…
En zo heb je opeens 6 nieuwe kledingstukken in de kast… allemaal van het zelfde patroon. Toch niet zoveel afwisselingen dus

De jurk valt een klein beetje lang, maar dat heb ik bewust gedaan. Hij moet nog wel even mee gaan zeg maar. Een hele winter lang. Maar we zijn er erg blij mee.

Release info voor het patroon:

The Permeo release sale will run from February 6 08.00 CET through February 10 08.00 CET. The pattern is on sale for €5 – ex taxes (€6,05 incl EU taxes), no code needed. After the sale it will be €7,85 excl taxes.

https://www.sofilantjes.com/product/permeo-shirt-en-jurk-nederlands/?affiliates=268 (aff link. Kost jou niets, ik krijg een beetje)

En omdat het zo leuk is… Alle 7 even bij elkaar. Om af te sluiten