Geen categorie

Een uitdaging

Het werd weer eens tijd om mee te gaan doen aan een challenge. Ditmaal niet zo groot als die van vorig jaar, maar desalniettemin niet minder leuk om te doen.

Ik kreeg als uitdaging om: een stof te pakken die ik al geruime tijd had, iets voor mezelf maken en gebruik maken van een patroon die ik al een poos in de kast had liggen.
Nou wist ik al wel snel welk patroon ik zou nemen. Ik sta al een poos op het punt om de going home van ellie en mac te gaan maken, maar iets hield me de hele tijd tegen om dit te gaan doen… Ik weet eigenlijk niet eens goed wat me al die tijd tegen hield.
Een stofje werd wat moeilijker. Want de kast bevat dan wel veel (te veel?) stofjes, maar tenzij ik in een bont kledingstuk wou gaan lopen wat bestond uit allemaal kleine niet bij elkaar passende lapjes kinderstofjes… moest ik dan anders gaan kijken naar de opdracht en de stoffen. Ik besloot te kijken naar die paar stofjes van mezelf.

Nee dit stofje is niet het oudste stofje wat ik voor mezelf had gekocht. Maar het was ook zeker niet de jongste en ik had er eigenlijk helemaal geen bestemming voor bedacht toen ik hem kocht. Dus mocht ik hem van mezelf gaan gebruiken voor dit project.

Ik heb toen ik de stof eindelijk had bepaald nog lang lopen denken of ik de going home in jurk, tuniek of trui zou maken. Het is uiteindelijk toch de jurk optie geworden. Omdat ik warme jurken in mijn kast mis als optie om uit te kiezen.

Ik had de jurk eind februari al af hebben kunnen hebben… als ik niet een mouw aan de onderkant wou gaan naaien en ik geen zin in tornen had.

En toen kwam mijn oud verloskundige met de vraag of ik misschien interesse had om op hun lustrum te komen met een standje want ze genoot zo van mijn creaties… En na even bedenken of ik dat wel durfde (nee!) en of ik wel voorraad mee kon opbouwen voor die tijd kwam de jurk even op een laag vuurtje.

Maar afgelopen week, zo met de einddatum in zicht de jurk toch weer opgepakt. En afgemaakt

En waarom had ik zolang gewacht om de jurk te maken? Hij zit heerijk. Staat me mooi… yup. Een nieuw favouriet kledingstuk in mijn kast. Ik mis alleen zakken😂 Maar daar kan ik wel mee leven.

Mijn volgend project zit nu ook al in mijn hoofd… maar eerst: sokken proberen 😀