Release

Dubbel veel plezier

Ik schrijf nu niet over 1 patroon. Nee ik schrijf hem over 2!

Afgelopen periode heb ik twee broeken lopen testen parallel aan elkaar. Dit omdat beiden een beetje afhankelijk van elkaar zijn. Dit resulteerde in zeven nieuwe broeken. Een heel stapeltje om vast te houden, maar allemaal schitterend!
Zo liggen er nu dus weer opeens een groot aantal passende broeken in de kast. En mijn jurken/rokken meisje pakt ze ook geregeld uit de kast, uit zichzelf. Ze is dol op haar broeken!

En ik zou ik niet zijn, als ik ook niet direct setjes zou maken. Want normaal hebben we rustige broeken, maar er zaten nu een paar bij met wat drukkere prints. Daar moesten dus rustige, effen shirts op komen. Je hebt de shirts al voorbij zien komen in een vorige blog. Maar nu zal ik de sets laten zien. Want trots ben ik er zeker op!

Veel shirts, want de lente komt eraan! Maar genoeg daarover. De broeken…
Als eerste wil ik zeggen dat ze allebei echt broeken zijn. Geen verkapte leggings die aangepast zijn, nee echte broeken. Bij beide patronen kan je de valse gulp ook prima weglaten.

Dan nu eerst de stricta skinny jogger.

De stricta is een skinny broek. Hij valt aansluitend om de benen heen. Hij heeft de optie van normale pijpen, een split en een ritssluiting. Je hebt een normale tailleband en een yogawaist. Hij heeft twee achterzakken, een colorblock en een gewone effen.
De voorzakken, die ook optioneel zijn, heeft een bijzondere zakboord bestaande uit tweedelen. Dit geeft een leuk speels effect aan de zakken.
De maten zijn van 80 tot 164.

De Stricta heeft ook een paar tippatroon delen zoals bijvoorbeeld een bikerlook, super stoer voor stoere meiden of jongens! Of een zakvoering, zodat de zak niet aan de broek wordt genaaid. Ook vind je in de instructies weer een tippagina, met veel tips die de groep heeft lopen testen of het kon. Hiermee kan je elke broek een andere uiterlijk geven als je wenst.
Door de strakke pasvorm kan hij heel mooi als een jegging onder tunieken worden gedragen. Wat hier in huis ook veel gebeurd!

Dan de Flora Flared broek.

De Flora komt in twee flare opties, een lichte(de bootcut) en een volle flare. De voorzakken zijn optioneel om te maken. Hij heeft twee achterzak opties, een valse flapzak die aan de rugpas komt en een effen zak met ronde onderkant. Deze twee zijn ook goed te combineren om een zak met flap te maken. Hij heeft een normale en een hoge rugpas, zodat je in de kleine maatjes beter over een luier heen kan of als je kind een holle rug heeft je niet direct een bouwvakkersdecolleté hebt.
Je hebt de keuze uit een normale tailleband en een knopen taille band.
Hij is er in de maten 80 tot 164

Ook heeft de Flora een paar tip patroondelen in het bestand. Voor het maken van riemlussen of een zakvoering. Ook is de yogatailleband een optie. Ook hier vind je in de instructies weer een tippagina, met veel tips die de groep heeft lopen proberen.

Voor beide broeken geldt dat de achterzakken uitwisselbaar zijn, ook met die van de Clavo, Cessatio, Beatum en Brevis. Op mijn bloemen/bijen broek zit bijvoorbeeld de achterzak van de Clavo.

Dat mijn dochter dol op deze broeken is is een kleine understatement. Ze vind ze helemaal geweldig en trekt ze geregeld van de waslijn af ’s avonds. Zodat ze hem de volgend dag aan kan doen. En dit voor een meisje wat liever in jurken loopt met leggings en maillots. Dit geeft voor mij wel aan, hoe comfortabel deze broeken zijn. Voor nu heeft ze aan de 7 broeken voldoende, maar ik weet nu al wat ik in het najaar opnieuw ga naaien in een grotere maat…

Voor beide patronen geldt dat de release van 18 Maart 8.00 tot 22 Maart 8.00 loopt. Ze kosten dan €5,51 excl btw. Geen code nodig.

Flora Flared:
Nederlands – https://www.sofilantjes.com/…/flora-flared-broek…
English – https://www.sofilantjes.com/…/flora-flared-pants-english/

Stricta Skinny:
Dutch – https://www.sofilantjes.com/…/stricta-skinny-jogger…/
English – https://www.sofilantjes.com/…/stricta-skinny-jogger…/

(Affiliates links. Kost jou niets, ik krijg een beetje terug)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s